מה התנאים לקבלת דמי מחלה? כל עובד שכיר זכאי לדמי מחלה ובלבד שאכן נעדר עקב מחלה. מכאן, שעובד הנעדר עקב מחלה צריך להציג אישור מחלה מקופת החולים אליה הוא משתייך.
כאשר מדובר על העדרות עקב תאונת דרכים, מעסיק אינו מחויב בתשלום זה, מכיוון שהפיצוי בגין הפסד ימי עבודה משולם מביטוח החובה של הרכב.
כמו כן, ניתן להעדר מהעבודה בשל מחלת ילד, בן/בת הזוג, היריון ולידה, מחלת הורה וכן לצורך טיפול בילד עם צרכים מיוחדים ולנכות מצבירת ימי המחלה של העובד.
מה מועד תשלום דמי מחלה? מועד תשלום דמי המחלה הינו במועד בו משתלמת משכורתו של העובד.
מהו גובה דמי המחלה? החל מהיום השני להעדרותו של העובד, העובד זכאי לדמי מחלה. עבור היום השני והשלישי, 50% משכר העבודה היומי הרגיל והחל מהיום הרביעי והלאה, 100% משכרו של העובד ועד למלוא הזכאות של העובד.
במקרה של עובד אשר מועסק אצל מספר מעסיקים, הוא זכאי בכל מקרה מהיום הרביעי ל-100% מחלה, גם אם זה היום הראשון אצל אחד מהמעסיקים.
במקרה של עובדי מדינה, הזכאות לדמי מחלה, היא מהיום הראשון להיעדרות.
כיצד מחושבים דמי המחלה? מחשבים את השכר הממוצע היומי, ללא הוצאות נסיעה. לעובד שעתי, שכר ממוצע לשנה האחרונה לעבודתו. יש להדגיש, כי העובד עבד ביום המחלה (בין אם אצל המעסיק או לא), הוא לא זכאי לדמי מחלה.
כיצד מחשבים את מספר ימי המחלה המגיעים לעובד? בכל חודש עבודה נצבר לעובד יום וחצי מחלה, למעט חריגים (עובדי כח אדם, שמירה, אולמות אירועים ועוד). משנוצלו כל ימי המחלה שברשות העובד, המעסיק אינו מחויב לשלם דמי מחלה. סה”כ המדובר ב-18 ימי מחלה לכל הפחות בשנה ועד לצבירה מקסימלית של 90 ימים.
לאחר שנוצלו ימי המחלה שצבר העובד, במחלה ממושכת ועם האישורים המתאימים, ניתן להגיש תביעה לביטוח לאומי.
לעובד במשכורת חודשית, ימי המחלה כוללים גם את המנוחה השבועית וכן את ימי החגים (ימים קלנדריים). לעובדים במשכורת שעתית/יומית אשר עובדים במשרה מלאה ימי המחלה הינם ללא ימי המנוחה השבועית וימי החג (ימי עבודה נטו). לעובד במשרה חלקית או משתנה יחושבו ימי המחלה גם בנטו, אולם באופן יחסי למספר הימים שעבד (מספר הימים שעבד*מספר ימים שעבד ברבע השנה המלאה ביותר בשנה שקדמה לתקופת המחלה לחלק למספר הימים האפשריים באותו רבע שנה).
לכל יום העדרות בשל מחלה, מנוכה יום מימי המחלה הצבורים לעובד. יש להדגיש, כי המעסיק אינו יכול לנכות יום חופש במקום יום מחלה, אלא אם העובד מסכים לכך.
איסור פיטורים: בתקופה בה העובד נעדר מהעבודה עקב מחלה ונותרו לו ימי מחלה צבורים, לא ניתן לפטרו.
מה קורה בסיום העסקה? האם פודים את ימי המחלה שנותרו? לא. אין פדיון של ימי המחלה שנצברו במהלך העסקה למעט חריגים הקבועים בהסכמים קיבוציים מסוימים.
היכן אני רואה את תשלום דמי המחלה? בהתאם לאופן בו משלם המעסיק את דמי המחלה, אלה יכללו בשכר אשר משולם באופן רגיל ואת הצבירה ניתן לראות בתלוש, בהתאם להוראות חוק הגנת השכר.
האם מפרישים לפנסיה מדמי המחלה, האם הם נחשבים לצורך חישוב פיצויי פיטורים? כן. דמי מחלה דינם כשכר עבודה ועל כן יש להפריש מהם לקרן הפנסיה ויש לקחת אותם בחשבון לחישוב פיצויי פיטורים.